მარწყვი

ადამიანის ერთ-ერთი საყვარელი ხილია. ადრეულა მოსავალს ზამთავრგამოვლილი და ვიტამინებსა თუ სხვა მიკროელემენტებს მოწყურებული ორგანიზმი აქტიურად ითხოვს.
მარწყვი ნორმალურს ხდის ნივთიერებათა ცვლას, გვეხმარება გულ-სისხლძარღვთა, კუჭ-ნაწლავის და შარდგამომდენი გზების დაავადებებისას, ნაღველაში ქვების ქონისას. მარწყვის წვენი ათეთრებს და არბილებს კანს.
მარწყვს დიდი გამოყენება აქვს საკონდიტრო წარმოებაში ნამცხვრების, ტორტების, სუფლეების, ლიქიორის და სხვათა მოსამზადებლად.

Leave a comment

Filed under ხილი

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s